4 DAYS HOLIDAY IN ATHENS 18/03/2019
Atena este capitala Greciei si a cunoscut o evolutie glorioasă, mai ales în Grecia Antică, fiind locuită de oameni încă din Epoca Bronzului si guvernată până în jurul anului 1000 î.C. de regi ionieni. Oraşul îşi ia denumirea de la zeiţa Atena, care simbolizează în mitologia greacă înţelepciunea. Faimosul oras se întinde de-a lungul Câmpiei centrale din regiunea Attica, cunoscut şi ca un bazin. Este înconjurată de Muntele Aegaleo în vest, Muntele Parnitha în nord şi nord-est, Muntele Penteli Hymettos la est şi de Golful Saronic în sud-vest. Atenei îi este dificil să se extindă în continuare datorită barierelor geografice menţionate mai sus, deşi suburbiile metropolei sunt în expansiune continuă. In prezent cuprinde o multime de elemente turistice si de atractii care pot oferi oricarui vizitator ocazia de a petrece timpul si de a se relaxa dupa bunul plac .În centrului orasului modern este Constitution Square, în apropiere este cladirea Parlamentului si câteva muzee. Printre institutiile orasului de educatie înalta sunt si Universitatea Nationala Capodistrian din Atena (1837), Universitatea Nationala de Tehnica din Atena (1836), si scolile de arte, afaceri, si agricultura. Obiectivele turistice cele mai des cautate si vizitate sunt: Acropolis of Athens, Parthenon, Syntagma Square​ dar si altele.Insa cea mai renumita atractie ramane Acropolis of Athens sau in traducere: Acropola din Atena care a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 

Doua dintre cele mai vizitate atractii turistice: Acropola din Atena - colina sacră fortificată din centrul orașului, este cea mai cunoscută acropolă din lume.Muzeul Acropole​ - muzeu ultramodern din sticlă și oțel care găzduiește artefacte antice de la situl arheologic Acropole.

 

 

Zborurile sunt operate de compania low-cost Ryanair: destinatia Atena, cu plecari din: Aeroportul International Henri Coanda, Bucuresti  in perioadele 12-15, 27-30 mai si 11-14 iunie 2019:

 

 

 

Rezultatul ofertelor de cazare: ★★★ Royal Olympic Hotel ★★  Electra Palace Athens​ ★★  The Athens Gate Hotel​ ★★  O&B Athens Boutique Hotel​ ★★  si  ★★ Amalia Hotel Athens​ ★★  in perioada 27-30 mai:

► Sunt disponibile unitati de cazare si in perioadele 12-15 mai si 11-14 iunie 2019. Puteti accesa sectiunea Hotels pentru a urmari ofertele.

Quick Search

Get the mobile app!

Our app has all your booking needs covered: Secure payment channels, easy 4-step booking process, and sleek user designs. What more could you ask for?