A WEEK IN SARDINIA 17/04/2019
Alghero este una din statiunile cele mai atractive de pe coastă insula italiană Sardinia. Orasul si-a pastrat aparenta unui sat pescaresc si este cunoscut mai ales pentru plajele minunate, mancarea foarte buna, preturile rezonabile si originea sa catalana.Statiunea este mai putin stralucitoare decat aglomerata Costa Smeralda, insa are destule de oferit celor care isi doresc soare, plaje curate, mare si o grupare animata de restaurante si cafenele.Locurile din apropiere care nu ar trebui ratate sunt: Grota lui Neptun, Stintino, Bosa, Argentiera, Ruju Anghelu și Nuraghe Palmavera. Vacantele in Alghero au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, dar orașul încă mai păstrează caracterul catalan. Acest lucru derivă din influența lui Pedro IV din Aragon, care a preluat controlul orașului în mijlocul secolului al XIV, într-o perioadă intensă de colonizare din Spania. Astăzi, Alghero reușește să combine rolul său de oraș turistic cu cea a unui port de agrement înfloritor. La nord de portul de agrement se afla plaja cu nisip fin, cu oportunitati de plaja, innot dar si plimbari in centrul istoric. Peștera Grotta di Nettuno (Grota lui Neptun) este una dintre cele mai uluitoare din Italia și este situata la doar 15 km spre vest pe peninsula Capo Caccia. La nord de Grota lui Neptun, mina abandonata Argentiera este recunoscuta de UNESCO ca un exemplu important de arheologie industrială în Sardinia. În continuare, vârful de nord-vest a insulei, Stintino, este renumit pentru plajele sale superbe.

 

 

 

 

Una dintre cele mai impresionante atractii turistice: Spiaggia del Lido di San Giovanni - O fâșie lungă de nisip alb, moale, care se scufundă ușor într-un fund adânc și limpede, în marea cristalină din Alghero.Plaja se afla la câțiva pași de centrul istoric al orașului Sardinia-Catalană, care vă va fascina cu țărmul său larg de nisip, a cărui limită cu orașul este subliniată de un rând de palmieri.

 

 

Informatii despre zbor: destinatia Alghero, ruta Bucuresti-Alghero in perioada 02-09 iunie 2019:

 

 

Am selectat cele mai atractive oferte de cazare: ◊♦ Carlos V Hotel Alghero ◊♦  El Faro Hotel & Spa​ ◊♦  Corte Rosada By The Sea Hotel & Spa ◊♦  Hotel Punta Negra ◊♦  si  ◊♦ Hotel Domomea​ ◊♦  la inceputul lunii iunie:

 

 

 

 

 

 

 

Quick Search

Get the mobile app!

Our app has all your booking needs covered: Secure payment channels, easy 4-step booking process, and sleek user designs. What more could you ask for?