VERONA IN APRIL 02/03/2019
Verona este un oraș din regiunea Veneto și este a doua zonă, luând în considerare populația, din regiune și din zona Triveneto, populația sa înregistrând în 2008 un număr de 265.245 locuitori.Orașul datoreaza importanța sa socio-economică, poziției sale geografice și dispunerii hidrografice. În timpurile vechi, orașul a fost punct nodal pentru orice tip de transport terestru și acvatic a Italiei nord-orientale. În timpul romanilor, era punctul de întâlnire a celor patru străzi mari (strada Gallica, strada Claudia Augusta, strada Vicum Vironensium și strada Postumia). Dar chiar și astazi, Verona constituie un important nod geografico-stradal, ferovial și autostradal, cu atât mai mult cu cât este situată la intersecția dintre direcțiile care provin din Italia centrală și nord-occidentală cu pasul Brennero. Cele mai frecventate obiective turistice sunt: Lacul Garda - cel mai mare lac din Italia cu o circumferință de 144 km și o suprafața de 370 de km pătrați. Este un lac alpin, format în urma topirii ghețarilor la sfârșitul ultimei glaciațiuni, Casa Julietei, Arena din Verona​ - un amfiteatru roman situat în Piazza Bra și construit în secolul I. Se află în uz chiar și în prezent și este renumit pe plan internațional pentru spectacolele de operă organizate aici, Piazza delle Erbe - piață din centrul istoric al orașului înconjurată de cafenele și clădiri cu arhitectură de modă veche, Castelvecchio - o colecție de sculpturi, statui, picturi, arme străvechi și multe altele într-un palat restaurat, Basilica di San Zeno Maggiore, acestea reprezentand o foarte mica parte din frumusetea orasului. Verona este vizitată în fiecare an de peste 100 milioane de turiști, mulți dintre ei străini, pentru bogăția sa artistică și diversele manifestări anuale, cum ar fi stagiunea lirică areniană. 

 

 

Informatii zbor: destinatia Verona, ruta Bucuresti-Verona in periaoda 12-15 aprilie 2019:

 

Ofertele de cazare selectate: ★★ Hotel Accademia Verona ★★ Hotel Giberti​  ★★  Hotel Colomba d'Oro​ ★★  si  ★★ Grand Hotel des Arts​ ★★  in perioada 12-15 aprilie:

Quick Search

Get the mobile app!

Our app has all your booking needs covered: Secure payment channels, easy 4-step booking process, and sleek user designs. What more could you ask for?